Zilverhypotheken
afspraak maken?
085-7921213
Blijven wonen

Aanpassingen aan de woning financieren in een hypotheek

Heeft u geen verhuisplannen, maar is de huidige woning niet geschikt om er te blijven wonen? U kunt bijvoorbeeld niet meer goed trap lopen en op de begane grond heeft u geen slaapkamer en geen badkamer. Ook dat is op te lossen met de overwaarde in uw huis. Er kan een extra hypotheek op het huis komen. U haalt bijvoorbeeld €25.000 overwaarde uit het huis. Na de verbouwing kunt u in uw geliefde huis blijven wonen en het huis is weer toekomstbestendig. Vooral als u zeer tevreden bent met uw huis is dit een aantrekkelijke manier om overwaarde in te zetten.

Gaat een niet afbetaalde hypotheek voor problemen zorgen?

De meeste hypotheken hebben een aflossingsvrij deel. Dit is een hypotheeklening waarop u niet maandelijks aflost. In de media wordt vaak gewaarschuwd voor deze hypotheekvorm, en dat is ook deels terecht. Niet in alle gevallen is een aflossingsvrije hypotheek een slimme hypotheekvorm. Daarom is goed onderbouwd advies belangrijk. Maar een hypotheek op het huis houden is vaak geen probleem. Zolang de maandlasten goed betaalbaar zijn en als de voorwaarden ook goed op uw situatie afgestemd zijn is er geen probleem. Wees dus ook niet bang voor het aangaan van een nieuwe hypotheek. Vooral als er een flinke overwaarde in het huis zit.

Waarom kiezen voor een hypotheek met NHG?

Bij het afsluiten of het oversluiten van een hypotheek kunt u kiezen voor een hypotheek met NHG-hypotheek. Dat wil zeggen dat restschulden door bepaalde omstandigheden niet uw probleem zijn. Dit zorgt voor extra zekerheid voor de bank. In ruil voor de extra zekerheid krijgt u een korting op de hypotheekrente. Toch is een NHG-hypotheek niet altijd de beste keuze. Wij kunnen u hierin goed adviseren.

Goed advies maakt het verschil

Bij het afsluiten of het oversluiten van een hypotheek gaat het vaak om grote bedragen. Een onjuiste beslissing kan u onnodig geld kosten. De beste hypotheekoplossing vinden is namelijk meer dan het selecteren van de laagste hypotheekrente.

Ook moet er goed gelet worden op het inkomen in de toekomst en op risico’s die dreigen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de hypotheek na uw overlijden? Zijn de hypotheeklasten in dat geval nog dragelijk voor de achterblijvers?

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij gaan samen met u de mogelijkheden doorspreken.

privacybeleid | algemene voorwaarden | 2019 © MediaFris